Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is ideaal om lekker tot rust te komen en je spieren los te maken. De drukte van alledag kan voor even worden vergeten. Het is een combinatie tussen ontspanning en diepweefselmassage. Een afgestemde massage in een ideale mix van haptonomie, Shiatsu, diepweefsel-, sport- en bindweefselmassage. Over het algemeen is een ontspanningsmassage een vrij zachte massage en is de massage bedoeld om lichaam en geest tot rust te brengen. Je kunt deze massage dan ook gerust boeken als je geen fysieke klachten hebt en simpelweg je hoofd leeg wilt maken. De heerlijk geurende oliën die gebruikt worden tijdens de massage, voelen prettig op de huid en zorgen ervoor dat je nog gemakkelijker kunt ontspannen.

Bij de massage maak ik, indien nodig, gebruik van Bamboe, Tok Sen of Hot Stone.

Energetische meridiaan massage

Tijdens een energetische meridiaanmassage worden de hele meridianen behandeld om een zo groot mogelijke ontspanning te bewerkstelligen.

Het doel van deze massage is om het hele lichaam weer in balans te krijgen en de energie te laten stromen.

In deze eeuwenoude geneeskunde worden energiebanen, ook wel meridianen genoemd, gezien als de energetische structuur van het lichaam. Meridianen sturen levensenergie door ons lichaam en staan in verbinding met onze organen; bovendien oefenen zij een grote invloed uit op emoties en gedachten.

Een volledig meridiaan massage wordt zowel op de handen als de voeten gegeven, omdat daar het begin of de eindpunten van de meridianen liggen.

Deze zachte massage werkt heel goed bij spanningen, onrust en stress. Bovendien kan deze massage preventief worden gebruikt om gezond en in balans te blijven.

Balinese Massage 

Balinese Massage is ontwikkeld in de Indonesische provincie Bali, met invloeden van de traditionele medische systemen uit India, China en Zuid-Oost Azië. Het werd oorspronkelijk gebruikt voor mensen die veel lichamelijke arbeid verrichten. 

Hierdoor is het kenmerk van de massage dat het een harde, stevige massage is.

Balinese massagetechnieken bevat accupressuur, rollen van de huid, deep-tissuetechnieken en gebruik van essentiële oliën.

De combinatie van massage en het gebruik van essentiële olie is bedoeld voor het relaxen, losmaken van de fascia, stimuleren van het lymfesysteem en de doorstroming van bloed en energie.

Het doel van de massage is een fullbody, deep-tissue, holistische behandeling

 

Reikibehandeling

Een Reiki behandeling bestaat uit het doorgeven van energie via de handen, die in verschillende posities op het geklede lichaam worden gelegd. Hierbij krijg je hernieuwde energie en dit ervaar je vaak in de vorm van warmte tijdens de Reikisessie.

De werking van Reiki is zodanig, dat het een positief, helend effect heeft op lichaam, geest, emoties en spirituele ontwikkeling.
Het brengt een reinigingsproces op gang en herstelt het evenwicht op elk niveau.

 

Tijdens de Reikisessie maak ik gebruik van aroma's afgestemd op jouw behoefte.

Holistisch consult

Een holistische massage kan je helpen om je aandacht uit je hoofd te komen en naar je lichaam te gaan. Hierdoor kun je contact maken met je gevoel en signalen van je lichaam gaan herkennen.

De cellen, spieren en weefsels kunnen negatieve emoties, ook van lang geleden, opslaan en vasthouden. Stress, overbelasting en spanning kunnen daar het gevolg van zijn en zorgen voor een verstoord evenwicht. Door in zachtheid aangeraakt te worden, word je je bewust van wat er van binnen in je gebeurt en wat je lichaam je duidelijk wil maken. Zo kun je emoties en spanningen los gaan laten en je vrijer in je lichaam gaan voelen. Dit kan een impuls tot verandering geven: je voelt wat goed en fijn voor je is en je wordt je meer bewust van wat zich voordoet in je leven en hoe je daarmee wilt omgaan.

Bij een holistische massage masseer ik vanuit het hart en intuïtie. In stilte, zodat je in alle rust kunt voelen wat er in jou gebeurt. Van tevoren hebben we een kort gesprek, waarin je kunt aangeven wat er bij je speelt en wat je wensen en verwachtingen van de massage zijn. Daarna hebben we een nagesprek.

Zwangerschapsmassage

 

Zwanger zijn is een hele bijzondere tijd, in een snel tempo
verandert je lijf, ook de hormoonhuishouding verandert,
je kindje groeit, en je buik wordt groter,

In een later stadium ga je ongemakken ervaren die stress kunnen geven, zwangerschapshormonen maken spieren en gewrichten slapper om plaats te maken voor de baby, er kunnen vochtophopingen ontstaan of pijnen in het bekken, de rug en nek.

Een zwangerschapsmassage is een weldaad  voor de aanstaande moeder 

 

Bekkenpijn

 

Een zwangerschapsmassage reduceert stress door aanmaak van serotonine
en ontspant je lichaam wat heel erg goed is voor jou en jouw kindje,
het helpt de bekkenpijn en spieren die onder druk komen te staan flexibel te houden.

De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes.
Een Zwangerschapsmassage is daarom ook een aanrader voor wanneer je geen klachten hebt.

Deze massage kun je boeken vanaf 12 weken.
De zwangerschapsmassage is in zijligging,
met een gemakkelijk voedingskussen kun je comfortabel liggen ,
hierdoor wordt de spanning in het lichaam in balans gebracht en de bloedsomloop en afvoer
van afvalstoffen worden verbeterd.

 

 

Contra Indicaties

Veranderingen in de bloedcirculatie kunnen ook leiden tot zwangerschapshypertensie, oftewel hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Doordat massage de bloedsomloop stimuleert is massage in dit geval niet aangewezen.
Hartklachten
Doordat het hart tijdens de zwangerschap nog harder moet werken, moeten vrouwen met hartklachten extra voorzichtig zijn. Massage stimuleert de organen en daarom is zwangerschapsmassage niet aangewezen.veranderingen in de bloedcirculatie kunnen ook leiden tot zwangerschapshypertensie, oftewel hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Doordat massage de bloedsomloop stimuleert is massage in dit geval niet aangewezen.

Voor de massage houden we een kort anamnesegesprekje waarin je jouw klachten en het verloop van jouw zwangerschap kunt aangeven, dit gesprekje houden we zo kort mogelijk zodat je lang van jouw massage kan genieten.

Door de zwangerschapsmassage:
  • Kun je beter slapen
  • Heb je minder rugpijn
  • Wordt je immuunsysteem verbeterd
  • De bevalling verloopt meer ontspannen en sneller, zo blijkt uit onderzoek
  • Heb je meer rust
  • Vermindering vocht in enkels, voeten en/of handen
  • Wordt depressie verminderd